GARY-IN-BAKKERIJ-280x190px 

Gary’s Deli vindt zijn oorsprong in Gary’s Muffins. Opgericht in 1993, in een klein winkeltje op de Prinsengracht in Amsterdam door Gary, een Amerikaanse immigrant, die oorspronkelijk naar Nederland kwam voor zijn carrière als professioneel balletdanser.

Gary maakte gebruik van zijn eigen recepten en die van zijn moeder en ontwikkelde zo een lijn van Amerikaanse producten (muffins, brownies, cheesecake, etc) die hij introduceerde in Nederland.In de winkel hing de zonnige “California-sfeer” met vrolijke kleuren, natuurlijke materialen en met het accent op kwaliteit, verse producten en persoonlijke service. Binnen een aantal jaar was het bedrijf al gegroeid naar zeven vestigingen en een bakkerij in Amsterdam-Noord; die al de producten voor de winkels zelf produceerde.
 
In 2003 werden de winkels verkocht en de bakkerij werd aan de bakkers zelf verkocht, onder de voorwaarde dat de kwaliteit van de producten onveranderd zou blijven.
Tot op de dag van vandaag worden in de bakkerij de originele recepten gebruikt en de bagels worden volgens het ‘Manhattan-recept’ gekookt, wat hen onderscheidt van alle andere gestoomde bagels die er op andere plekken in Nederland worden verkocht. Gary zelf bleef wel de eigenaar van de winkel in Kinkerstraat en veranderde de naam in Gary’s Deli.
 
De sfeer is nog steeds vriendelijk en ‘casual’, het accent ligt nog steeds op kwaliteit en verse producten doordat veel in de winkel zelf wordt gemaakt en anders afkomstig is van lokale producenten.
Garys_Deli_geschiedenis_800x400